eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Budapest Airport

Megvan, mikor jön a nagy könnyítés Ferihegyen

Több európai reptéren is elkezdték már megszüntetni a repülőkre felvihető folyadékokra vonatkozó korlátozást. A Budapest Airport most azt ígéri, hogy a legújabb CT-berendezésekkel az egyes terminálon fogják enyhíteni majd először a jelenlegi folyadékkorlátozást.

A közelmúltban többek között a Milánó-Linatei repülőtér, a Róma-Fiumicino nemzetközi repülőtér és a London-City repülőtér is bejelentette, hogy feloldják a fedélzetre felvitt csomagokban lévő folyadékra eddig vonatkozó szigorú korlátozásokat. Ugyanakkor 2023 végén, illetve 2024 elején hasonló lépést tervez a Madrid-Barajasi repülőtér is.

Hamarosan pedig a ferihegyi Budapest Airport, azaz a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasai is megszabadulhatnak ettől az előírástól. A Budapest Airport által a 24.hu kérdésére adott válaszból ugyanis az derült ki, hogy már Ferihegyen is megkezdődött a folyadékkorlátozás felszámolása.

A BA közölte: a jelenleg használatos, a kézipoggyászokat átvilágító röntgenberendezések egyelőre nem teljesítik azokat a követelményeket, amelyek lehetővé tennék a nagyobb mennyiségű folyadék fedélzetre történő felvitelét. Ám a reptérüzemeltető korábban már tesztelt erre a technológiára alkalmas CT-berendezéseket, és használatukat az egyes terminál megnyitásával tervezi bevezetni.

A társaság még februárban azt írta, hogy a duplájára növelt és felújított egyes terminálnak legkésőbb 2025 nyarán meg kell nyitnia ahhoz, hogy a növekvő utasforgalom kezelését a megszokott magas minőségű szolgáltatásokkal ki tudja elégíteni a vállalat.

Ez alapján

Ferihegyen, akár már két év múlva, nagyobb mennyiségű folyadékkal is fel lehet majd szállni a gépekre, amennyiben azok az egyes terminálról indulnak.

Ezzel párhuzamosan a repülőtér-üzemeltető dolgozik az új technológia kettes terminálon történő bevezetésének szakmai tanulmányán is, amelynek eredményéről a későbbiekre ígértek tájékoztatást.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×