eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
a group of wasps at waters edge drinking with reflections in the water. Three wasps are in flight coming in to land
Nyitókép: Alan Tunnicliffe Photography/Getty Images

Halálos darázscsípés: 13 nap kóma után meghalt a háromgyermekes családapa

A 46 éves férfi három gyermeket hagyott maga után, a családja pedig egyelőre nem tudja, hogyan tovább a tragédia után.

A háromgyerekes családapa öccsével dolgozott, amikor a fején megcsípet egy darázs még augusztus elején. Az allergiás sokk miatt azonnal bevett antihisztamin és kalcium sem segített, a férfi mély kómába esett. Bár önállóan lélegzett, és az utóbbi napokban jeleket is adott, szervezete végül 13 nap után feladta a harcot – számolt be a Bors.

„Az életünk 47 másodperc alatt összeomlott”

– fogalmazott a lapnak a felesége, akit férje még felhívott a végzetes csípés után. „Bevette a gyógyszereket is, mivel allergiás, kalcium és antihisztamin is volt nála. Aztán elájult, a testvére élesztette újra a mentők kiérkezéséig” – tette hozzá az asszony, hozzátéve: a férje 37 percig volt a klinikai halál állapotában, és már a mentősök is azt mondták, hogy „túl késő”.

Mint olvasható, testvére azonban nem volt hajlandó feladni a bátyja életéért folytatott küzdelmet, a férfi pedig visszatért az életbe. Ezután beszállították a váci kórház intenzív osztályára, ahol újra összeomlott a szervezete. „Bár az agytörzse működött, az agy szürke- és fehérállományának határa összemosódott és mély kómába került” – folytatta a nő, akinek a férjét később átszállították Budapestre, az 1. számú klinika belgyógyászati osztályára.

„Önállóan lélegzett, és az utolsó napokban már adott jeleket”

– tette hozzá felesége, aki nagyon bízott férje felépülésében. A családapa szervezete azonban a hétvégén feladta a harcot. Elkapott a kórházban egy fertőzést is, és – vagy abban, vagy a korábbi, hátsó fali szívinfarktusa nyomán kialakult szívbetegsége miatt –, elhunyt – olvasható.

„Nem gondoltam volna, hogy 37 évesen özvegy maradok” – fogalmazott a gyászoló feleség, aki három közös gyermekükkel maradt magára.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×