eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Járókelő hűsíti magát egy szökőkútnál a budapesti Szabadság téren 2023. július 10-én. Ezen a napon 0 órakor másodfokú hőségriasztás lépett életbe, az egész ország területére érvényes figyelmeztetés 12-én éjfélig lesz érvényben.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Hőség - megdőlt a napi és a szezonrekord is vasárnap

Az előzetes adatok alapján megdőlt az idei szezonrekord és a napi melegrekord is vasárnap, Dévaványán 39,5 Celsius-fok volt - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Azt írták, az előzetes adatok szerint vasárnap 17 órakor a Békés vármegyei Dévaványán 39,5 fokot regisztráltak. A második legmelegebbet a Bács-Kiskun vármegyei Kiskunmajsán mérték, 39,1 fokot, Derekegyházon (Csongrád-Csanád), Tiszaalpáron (Bács-Kiskun) és Kelebián (Bács-Kiskun) 39,0 fokot rögzítettek.

Hozzátették: az augusztus 27-ére vonatkozó eddigi rekord 39,3 Celsius-fok volt, ezt 1950-ben Csongrádon mérték. Közölték azt is: az idei szezonrekord eddig 39,1 fok volt, amit július 17-én mértek Hódmezővásárhelyen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×