eur:
394.78
usd:
365.41
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Facebook/Egri Termál- és Strandfürdő - Hivatalos oldal

Még két strand kényszerül lezárásokra - képek

A viharkárok miatt.

Amint arról az Infostart is beszámolt, fák dőltek ki vagy fenyegetnek épületeket a Csepeli Strandfürdő területén a szombati viharok nyomán. Amíg a kárelhárítás le nem zajlik és biztonságosan be nem lehet engedni a vendégeket, a létesítmény zárva tart.

Az egri Bitskey Aladár Uszodának a tetőszerkezetét bontotta meg a szél, a helyreállításon a katasztrófavédelem dolgozott, ez azonban az egerhirek.hu szerint nem zavarja a nyitva tartást. Gond van az Egri Termál- és Strandfürdőben (nyitóképünkön) is, amelynek gépészeti berendezései szenvedtek károkat. Emiatt az V-ös számú, felnőtt élménymedence határozatlan ideig zárva tart.

"A késő esti viharok sajnos jelentős meghibásodásokat okoztak a medence gépházában található elektronikában, amely a medence lezárását indokolta" - olvasható a fürdő közleményében. Az újranyitás időpontja még nem ismert, egyelőre a karbantartók dolgoznak a hiba elhárításán.

Bizonytalan időre bezárt a poroszlói Tisza-tavi Strand a vihar okozta jelentős pusztítás miatt. A közösségi oldalukon megjelent bejegyzés szerint személyi sérülés szerencsére nem történt, de a plázson "jelentős károkat okozott a hurrikán erejű szél.

Fák dőltek ki, összetörtek az öltözők, a pénztár, a napernyők és nyugágyak, elsodorta szinte minden eszközünket a vihar".

Bizonytalan időre be kell hogy zárják a strandot, amíg helyreállítják a károkat - írták.

A Spabook ezen esettel kapcsolatban felidézte, hogy a poroszlói strand különösen szerencsétlenül járt, ugyanis július 16-án már egyszer hasonló viharkárok keletkeztek, akkor is számos fa tört ketté, de a mostani vihar még annál is nagyobb pusztítást végzett.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×