eur:
395.32
usd:
368.33
bux:
72288.23
2024. július 2. kedd Ottó
Lázár János építési és beruházási miniszter beszél a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett gazdasági fórumon Debrecenben 2022. november 24-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Lázár János visszakapta régi, kedvenc szakterületét

Az építési és közlekedési miniszter hatáskörébe került a dohánytermék-kiskereskedelem felügyelete.

Egy csütörtök éjjel megjelent kormányrendelet szerint jövő csütörtöktől Lázár János, a településfejlesztésért és településrendezésért is felelős építési és közlekedési miniszter feladata egyebek közt a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedéséről szóló pályázatok kiírása, elbírálása, a koncessziós szerződések megkötése, és a forgalmi adatok alapján ő döntheti el azt is, hogy egy településen ír-e ki pályázatot – vette észre a hvg.hu.

Eddig ez a hatáskör a gazdaságfejlesztési miniszterhez tartozott, de Lázár János 2022 vége óta külön díjazás nélkül miniszterelnöki biztos lett, a feladata a dohányzással, illetve a dohánypiaccal összefüggő rövid és középtávú kormányzati stratégia kidolgozása. Korábban, 2011-ben pedig ő volt a dohány-kiskereskedelmet teljesen átalakító trafiktörvény egyik benyújtója.

Címlapról ajánljuk
Magyarics Tamás az Arénában: ha Trump fegyelmezett marad, megtarthatja előnyét

Magyarics Tamás az Arénában: ha Trump fegyelmezett marad, megtarthatja előnyét

Ha Joe Biden helyett új jelöltet állítanának a demokraták, az példátlan lenne az amerikai elnökválasztások történetében – mondta Magyarics Tamás, az ELTE professzor emeritusa, külpolitikai szakértő. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az elnökjelölti vita következményeiről, a lehetséges forgatókönyvekről és a Donald Trump elleni perek jelentőségéről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×