eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: egeszsegvaros.hu

Szombaton Szegedre érkezik a Richter Egészségváros

Az érdeklődök nemcsak a saját egészségükért tehetnek, hanem a városukért is.

Június 3-án Szegedre érkezik a Richter Egészségváros. A lakosok részvételükkel a Szegedi Tudományegyetem – Szent-Györgyi Albert Klinikai Központot támogathatják, hiszen az ingyenes szűréseken, tanácsadásokon, előadásokon, valamint családi programokon való részvétellel értékes adománypontokat gyűjthetnek, melyek 500-500 forinttal növelik a Richter által felajánlott 3,5 millió forintos alapadományt.

"Az egészségmegőrzést támogató program célja, hogy a lakosok ingyen, előzetes időpont egyeztetése nélkül vegyenek részt a legfontosabb egészségügyi szűréseken" mondta az InfoRádióban a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok osztályvezető-helyettese. Csaba Lajos emlékeztetett, a Richter Egészségváros egy országjáró ingyenes szűrő- és egészségügyi edukációs program, ami 2009-ben indult, és a mostani szegedi program a 96. állomása lesz.

A helyszínen ingyenes szűrésekre van lehetőség a leggyakoribb népegészségügyi problémákhoz kapcsolódóan, így lesz például koleszterinszint- és vérnyomásmérés, csontsűrűségszűrés, prosztataszűrés, érszűkület-vizsgálat vagy neuropátiaszűrés cukorbetegek számára. Ezenkívül egészségügyi tanácsadásokat is biztosít a Richter, lesz például a nőgyógyászati, memóriazavar- vagy asztmatanácsadás. A program része számos egészségügyi témához kapcsolódó előadás, emellett pedig színes családi programok, koncertek is várják az érdeklődőket.

"Egyre nagyobb figyelmet fordítanak a magyar emberek a prevencióra, egyre nagyobb tudatossággal járnak a szűrésekre a lakosok. A lakosok a saját aktivitásukkal nemcsak a saját egészségükért, hanem a saját közösségükért is tehetnek" – mondta Csaba Lajos, és arról is beszélt, hogy a részvételhez nincs szükség előzetes regisztrációra, csak a fontos, hogy mindenki vegye fel azt a karszalagot, amellyel igazolni tudja, hogy részt vett valamelyik szűrésen, tanácsadáson vagy előadáson.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×