eur:
394.91
usd:
367.45
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Személygépkocsik a Suzuki Világ Budaörsi telepén 2022. augusztus 5-én. 10 Suzuki Vitara típusú személygépkocsi és 13 robogó áll szolgálatba az ország különböző polgárőr egyesületeinél.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Pintér Sándor módosította a kék villogó használatának szabályait

Ezentúl könnyebben lehet villogóhoz jutni.

Pintér Sándor belügyminiszter módosította a megkülönböztető és figyelmeztető jelzést adó készülékek felszerelésének, használatának szabályairól szóló rendeletet - derült ki a Magyart Közlönyből. A Pénzcentrum figyelt fel erre.

A lényeg, hogy ezentúl bizonyos járművekre nem kell hatósági engedélyt kérni a villogó felszereléséhez.

A rendelet szerint könnyebben juthatnak ilyen villogókhoz a járműveik számára a polgárőrök és a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ szakértői.

Emellett Pintér Sándor intézkedése, amely egyébként két hét múlva lép életbe, módosítja a mobil (egy adott feladat végrehajtásához szükséges) készülékek használatát, illetve azt is, miként adható megkülönböztető jelzés az elromlott, balesetet szenvedett autó vontatását, hibaelhárítását, elszállítását rendszeresen végző járművekre, például autómentőkre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×