eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Drónnal készített képen az előző nap Hajdúhadház és Újfehértó között kisiklott tehervonat kocsijai 2023. május 8-án. Valószínűleg több napig is eltart a vasúti pálya helyreállítása a Záhonyból Hegyeshalmon át Ausztriába tartó, vasércet szállító tehervonat balesete után. A harmincöt kocsiból álló szerelvény kilenc kocsija siklott ki, teljesen elzárva a kétvágányú, villamosított pályaszakaszt.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Tehervonat-baleset: nagy előrelépést jelentettek be

Hétfő késő estétől egy vágányon újraindul a vonatközlekedés a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasútvonal Hajdúhadház és Újfehértó közötti szakaszán – közölte a Mávinform.

Mint írták, az este kilenc óra után közlekedő vonatok már a teljes viszonylaton közlekednek, az utasoknak nem kell pótlóbuszra átszállniuk. A várhatóan június első feléig tartó teljes helyreállításig azonban napi két kora reggeli és két délutáni vonat nem közlekedik Debrecen és Nyíregyháza között, a többi vonat esetében öt-tíz perces késések előfordulhatnak.

A Volánbusz párhuzamos járatain keddtől már nem fogadják el a vasúti jegyeket és bérleteket - olvasható a Mávinform oldalán.

Május 7-én siklott ki egy vasérccel rakott tehervonat kilenc kocsija Újfehértó és Hajdúhadház között, a Hajdú-Bihar vármegyei Téglás közelében. A tehervagonok egy része felborult és járhatatlanná tette a pályaszakaszt. A helyreállítási munkák során több mint 250 vasúti szakember dolgozott a kisiklott teherkocsik visszaemelésén, a kevésbé sérült vágányszakasz, a felsővezeték-rendszer és a biztosítóberendezés javításán.

A munkálatok ezután a komolyabban megsérült másik vágány rekonstrukciójával folytatódnak, várhatóan több héten át. Az előzetes becslések alapján a műszaki mentés és a vasúti pálya helyreállításának költsége meghaladja az egymilliárd forintot.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×