eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Bezárhat a kedvenc balatoni büféje, újabb fontos határidő közeleg

A vendéglátósoknak is kötelező adatszolgáltatást kell adniuk 2023 július elsejéig. Ez közel 38 ezer vendéglátóipari egységet érint.

Azok a szolgáltatók, akik a működési feltételnek nem tudnak eleget tenni, nagy bajba kerülhetnek.

"Sok hely az utolsó pillanatig halogatja a kötelezettséget, ettől azonban mindenkit óva intenék, a tomboló nyár közepén ugyanis a szabadságok és az esetleges eszköz- és kapacitáshiány miatt lehet, hogy ez okozza majd a vesztüket" – fogalmazott Kovács T. Lóránt, a Gastro.hu alapítója.

Kiemelt veszélyben vannak a balatoni büfések, akiknél jellemzően nem használnak digitális eszközöket.

A Gastro.hu friss felméréséből kiderül, hogy a válaszadók majdnem felének nincs NTAK-kompatibilis megoldása. Jelenleg ötvenhárom olyan szoftver létezik, ami alkalmas lehet az NTAK számára, viszont számolni kell a bevezetésük idejével - írja a 24.hu.

Az NTAK (pontosabban az MTÜ Zrt.) biztosít ingyenes szoftvert is, ugyanakkor annak vannak kötöttségei: csak online lehet használni (állandó és stabil internet kapcsolat szükséges hozzá), illetve csak egy nyomtatót lehet hozzá csatlakoztatni, de bankkártya-terminált nem.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×