eur:
394.82
usd:
367.5
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Diákok a középszintű angol írásbeli érettségi vizsga előtt a salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban 2022. május 5-én. Az angol közép- és emelt színtű írásbelikkel megkezdődtek országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák. Az érettségire középszinten több mint 49 ezren, emeltre pedig csaknem 20 ezren jelentkeztek.MTI/Komka Péter
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Magyartanár szerint elsőre nehéznek tűnhettek, de barátiak az érettségi feladatok

A gyakorlati szövegalkotás témája sokakhoz közel áll egy tanár szerint.

Elsőre nehéznek tűnik a magyarérettségi szövegértési feladata, hiszen nem irodalmi szöveg, hanem egy folyóiratban megjelent cikk átdolgozása, de valójában nagyon diákbarát – véli az Eduline által megkérdezett magyartanár.

A hvg.hu azt írja, ugyan sok szakmai információt tartalmaz, de a feladatok tipikusan olyanok, amilyeneket a diákok a korábbi években már gyakorolhattak. Mint mondta, extra odafigyelést a táblázat és az igaz-hamis feladat igényelhet, grammatikai feladatrész pedig annak ellenére sincs, hogy jövőre már ezt is számon kérhetik, sőt a korábbi években is előfordult.

A gyakorlati szövegalkotás feladatai közül a diákok egy biciklis kampány és egy levélírás közül választhatnak.

A szaktanár szerint a biciklis kampány kifejezetten jó téma a diákoknak, hiszen legtöbbüket érdekelheti, a feladat pedig egyáltalán nem szokatlan.

A választható levélírás viszont egy kicsit már bonyolultabb, hiszen ehhez a feladatmegoldáshoz nincsenek tipikus formai követelmények. Azoknak viszont kifejezetten kedvező lehet, akik esetleg tagjai a diákönkormányzatoknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Az Ukrajnában dúló háború nyomán az Európai Unió kénytelen szembenézni a tagállami hadseregek kapacitáshiányával, ami akadályozza a Kijevnek nyújtott segítséget. Az EU ezért felgyorsította a védelmi ipar megerősítésére irányuló kezdeményezéseit, melyek középpontjában a közös fegyverbeszerzések és a magántőke bevonása áll. A finanszírozást illetően szakértők egy közös uniós kötvénykibocsátást javasolnak, ám Németország azonnal megvétózta a tervet az uniós csúcson. Azonban az Európai Bizottság nem tett le az újabb közös adósságfelvételről és Berlin sem tűnik meggyőzhetetlennek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×