eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Tien Kuo-li, a China Construction Bank (Kínai Építési Bank, CCB) elnöke kezet fog a Karmelita kolostorban, ahol a kormányfő fogadta a bank elnökét és delegációját 2023. április 20-án. Előző nap nyitotta meg magyarországi fióktelepét a CCB, amely eszközállománya alapján a világ második legnagyobb hitelintézete.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kínai bank elnökét fogadta Orbán Viktor

Tien Kuo-li, a China Construction Bank (Kínai Építési Bank, CCB) elnöke látogatott a Karmelita kolostorba.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Tien Kuo-lit, a China Construction Bank (Kínai Építési Bank, CCB) elnökét és delegációját - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Szerdán nyitotta meg magyarországi fióktelepét a CCB, amely eszközállománya alapján a világ második legnagyobb hitelintézete.

A munkaebéden, melyen a miniszterelnökön kívül a kormány több minisztere, Szijjártó Péter, Varga Mihály, Nagy Márton és Csák János is részt vett, üdvözölték a bank budapesti képviseletének megnyitását - ismertette Havasi Bertalan.

Elhangzott: Kína és Magyarország barátsága hosszú múltra tekint vissza. A felek várakozásai szerint az új fióktelep hozzájárulhat a kínai-magyar gazdasági, pénzügyi és kereskedelmi kapcsolatok további bővüléséhez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×