eur:
392.38
usd:
362.4
bux:
71992.16
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Révész Márius/Facebook

Teljessé vált a balatoni bringakör – videó

Balatonrendesnél már rendes és biztonságos kerékpárúton tekerhetünk – olvasható Révész Máriusz közösségi oldalán.

Végre eljött a pillanat, hogy Balatonrendesnél elkészült a kerékpárút. A most átadott 2 kilométeres szakasz fontosságát mi sem bizonyítja, hogy korábban itt a Balatoni Bringakőr megszakadt, ezért a kerékpárosok a főútra kényszerültek – fogalmazott a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Révész Máriusz emlékeztetett, amiatt, hogy a kerékpárút egy erdős szakaszon halad át a vasút jobb oldalán, a környezetvédelmi tanulmány elkészítése nem volt egyszerű feladat, de végül „sok küzdelem után minden rendben lett”, és eljutottak oda, hogy a 2 kilométeres szakasz, nagyjából 500 millió forint értékben elkészült. Az árat illetően megjegyezte, egy vasúti átjárást is kapott a bringaút, de így fénysorompó mellett, biztonságosan tudnak közlekedni a kerékpárosok.

Az elmúlt 5 évben a 205 kilométeres Balatoni Bringakör több mint fele megújult, közel 6 milliárd forint értékben – erről már közlekedésért felelős államtitkár beszél. Nagy Bálint ugyancsak kiemelte, hogy a mostani 2 kilométeres szakasszal végre bezárult a kör, ami abból a szempontból is fontos, hogy a balatoni térségben turisztikai szempontból is egyre népszerűbb a kerékpározás. „Azt gondolom, hogy túl a nyári szezonon ez nagyon sokat fog tudni segíteni a jövőben is” – fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyal majd. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×