eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
esőő zápor zivatar időjárás
Nyitókép: Pixabay

Jó, ha készülünk, lecsap az örvénylő ciklon

Még nincs vége a borult, esős időnek.

Közép-Európa felett markáns ciklon örvénylik, így a középpontjához közel eső tájakon jelentős mennyiségű csapadék hullott le 24 óra alatt. A légörvénynek köszönhetően a kontinens középső országaiban több fokkal hidegebb van, mint az ilyenkor megszokott, de a ciklon előoldalán dél felől érkező melegebb légtömegek egy vékony sávban egészen Lengyelország északi feléig is eljutnak.

Eközben az Ibériai-félszigeten és a Kelet-európai-síkság északi részein anticiklonális hatások érvényesülnek, így ott napos, csapadékmentes az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet Portugália és Spanyolország déli felén eléri a 25 fokot is, hasonlóan meleg másutt csak az Égei-tenger mentén van helyenként. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását az említett ciklonális mező alakítja.

Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig:

Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de az északkeleti, keleti megyékben rövidebb-hosszabb időszakokra a nap is kisüthet. Szombat estig többfelé valószínű zápor, helyenként zivatar, majd estére döntően megszűnik a csapadék. Vasárnap napközben a Dunántúlon és a középső tájakon lehet szórványosan kisebb csapadék, itt van esély esőre, záporra, néhol még zivatarra is. Az északkeleti szél megélénkül és elsősorban az intenzívebb, záporos gócok körül erős széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap döntően 14 és 21 fok között várható, de a Nyugat-Dunántúlon csak 10, 13 fok lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×