eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Facebook/INTERPOL HQ/Harald Nooij

Emmanuel Macron állami kitüntetést adott egy magyar helyettes államtitkárnak

A francia-magyar kapcsolatok érdekében tett szolgálataiért, valamint kiemelkedő érdemei elismeréseként Emmanuel Macron, a Francia Köztársaság elnöke a Nemzeti Érdemrend Lovagkeresztjével tüntette ki Hegyaljai Mátyás rendőr ezredest, a Belügyminisztérium európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkárát.

A BM közleménye szerint a rangos kitüntetést Franciaország magyarországi nagykövete, Claire Legras adta át kedden a Francia Nagyköveti Rezidencián tartott ünnepségen.

Mint írták, Hegyaljai Mátyás rendőri pályafutását 1990-ben kezdte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozójaként, majd 1995-től az Országos Rendőr-főkapitányság Interpol Magyar Nemzeti Iroda kiemelt főnyomozója lett. 2000 és 2002 között a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központban teljesített szolgálatot, majd 2006-ig az Országos Rendőr-főkapitányság, EUROPOL Nemzeti Irodájának vezetője volt. 2011-ig az Európai Unió Állandó Képviseletének szakdiplomatájaként dolgozott, majd ezt követően 2012-ben újra az Interpol Nemzeti Irodájának lett a vezetője. 2012 és 2016 között a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ igazgató-helyettesi posztját töltötte be, majd 2016. január 15-től nevezték ki a BM európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkárává.

Hozzátették, hogy csaknem harminc éve tart szakmai kapcsolatot a francia rendészeti és közigazgatási szervekkel. Tanult a Franciaországban lévő Rendőrtiszti Főiskolán Cannes-Ecluse-ben és Saint-Cyr Au Mont d'Or-ban is. 2012-2016 között tagja volt az Interpol Európai Bizottságának, amelyet három éven keresztül elnökölt, majd ezt követően 2017-2018-ban tagja volt az Interpol legfelsőbb döntéshozatali szervének, az Interpol Végrehajtó Bizottságának is - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×