eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Behavazott rügyek és virágok egy bokor ágán Miskolcon 2014. január 28-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Vajda János

Még tart a télies idő, de a hétvégétől már tényleg jön a tavasz

Az ország keleti és észak-keleti vidékein még újabb havazás is várható.

Nyugat-Európa felett egy elöregedő frontrendszer húzódik, amelynek előterében, a skandináv területek felett egy hidegcsepp örvénylik. A hidegörvény Norvégia és Svédország déli területein többnyire gyenge havazást okoz. Az Ibériai-félszigeten kellemes, tavaszi időjárás a jellemző egy Atlanti-óceán felől benyúló anticiklon hatására.

A délutáni maximumok a legtöbb helyen meghaladják a 20 fokot, Gibraltár térségében már a 27 fokot is elérték a csúcsértékek. Ezzel szemben Kelet-Európa időjárását egy ciklon alakítja, amely többfelé okoz havazást, téli időt.

A Kárpát-medence időjárását is az utóbbi ciklon alakítja, a keleti, északkeleti megyékben néhol, péntek estig akár

a 10 centimétert is elérheti a hóréteg vastagsága.

Kelet felől tovább terjeszkedik a felhőzet. Az északkeleti, keleti megyékben havazás, havas eső, nyugatabbra vegyes halmazállapotú csapadék is kialakulhat.

Pénteken jórészt borult idő lesz, már a Dunántúlon is előfordulhat gyenge eső, havas eső. A keleti, északkeleti országrészben valószínű további gyenge havazás. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon nagy területen és az északkeleti határszélen megerősödik, pénteken már csak a Dunától nyugatra várható élénk, olykor erős lökés az északnyugati szélből.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a keleti területeken 3 és 5, nyugaton 6 és 12 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×