eur:
394.82
usd:
367.5
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Felírja a tudnivalókat a táblára egy tanárnő a középszintű írásbeli matematika érettségi vizsgán a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnáziumban 2022. május 3-án.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Egyre több tanár tervezi bojkottálni az emelt szintű érettségit

Így tiltakoznak az ellen, hogy az oktatási kormányzat nem foglalkozik érdemben a pedagógusok, diákok követeléseivel.

Legalább tizennégy középiskola 300 tanára jelezte már, hogy nem vállalnak önkéntes érettségi elnöki, vizsgáztatói, szaktanári javítói feladatokat az idei emelt szintű érettségin – írja a Népszava.

Mint olvasható, a tanárok így tiltakoznak az ellen, hogy az oktatási kormányzat nem foglalkozik érdemben a pedagógusok, diákok, szülők követeléseivel, amiket hónapokkal ezelőtt foglaltak össze egy kilenc pontból álló listán.

A mostani akciót a tatai Eötvös József Gimnázium 32 pedagógusa indította el, kezdeményezésükhöz folyamatosan csatlakoztak más vidéki és fővárosi iskolák tanárai, köztük a tatabányai Árpád Gimnázium 43 és az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 39 pedagógusa is.

A bojkott nem a diákok ellen, hanem éppen értük történik – közölték a pedagógusok, hozzátéve: saját intézményükben a diákok középszinten történő érettségiztetése munkaköri kötelességük, ezért azt természetesen meg is teszik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Az Ukrajnában dúló háború nyomán az Európai Unió kénytelen szembenézni a tagállami hadseregek kapacitáshiányával, ami akadályozza a Kijevnek nyújtott segítséget. Az EU ezért felgyorsította a védelmi ipar megerősítésére irányuló kezdeményezéseit, melyek középpontjában a közös fegyverbeszerzések és a magántőke bevonása áll. A finanszírozást illetően szakértők egy közös uniós kötvénykibocsátást javasolnak, ám Németország azonnal megvétózta a tervet az uniós csúcson. Azonban az Európai Bizottság nem tett le az újabb közös adósságfelvételről és Berlin sem tűnik meggyőzhetetlennek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×