eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Glasshouse Images/Getty Images

Már 15 ezer orvos a MOK-tagság mellett

Az orvosoknak még 24 napjuk van nyilatkozni, aki ezt nem teszi meg, az a határidő lejártával automatikusan törlődik a tagok közül a múlt héten elfogadott törvénymódosítás értelmében. A kamara mintegy 50 ezer tagja közül eddig 15 ezren jelezték, hogy maradnának.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a Magyar Orvosi Kamara kötelező tagságának megszüntetéséről szóló törvénymódosítást múlt hétfőn nyújtották be az Országgyűlésben, kedden el is fogadták, szerdán pedig ki is hirdették a törvényt.

A történtek óta már 15 ezren nyilatkoztak arról, hogy tagok akarnak maradni – közölte a közösségi oldalán a MOK, amely immár életközösségként jellemzi önmagát. Ennek szellemében egy Szent-Györgyi Albert idézettel is maradásra buzdítja az orvosokat: „Amikor egy világ összedől, a sors a lét vagy nemlét kérdését tárja a nemzet elé. Erre a kérdésre tisztán és világosan kell felelni. Akarunk-e élni s hogyan, milyen legyen az a világ, amelyet építeni akarunk? Kitérni a válasz elől vagy halogatni a feleletet nem lehet, mert ez egyértelmű volna az életről való lemondással.”

A 24.hu emlékeztet, hogy a 15 ezres tagság azt jelenti, hogy egyetlen nap alatt 3 ezren jelezték, hogy továbbra is maradnak a kamarában, amely a honlapján elindított egy visszaszámlálót, ami azt jelzi, mennyi idejük maradt még (24 nap) az orvosoknak a döntésre.

A Magyar Orvosi Kamara alelnöke múlt héten azon a véleményen volt, hogy „egy 5-10 ezer fős erős, összetartó kamara is lehet ütőképes. Jelezte azt is, hogy folytatni fogják az önként vállalt túlmunkaszerződések letétbe helyezését.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×