eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. február 25-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Sokat faggatták Gulyás Gergelyt, itt a válasza: a pedofília kifejezetten beteges és gyomorforgató

Kimondottan sok kérdést kapott Gulyás Gergely a rendkívüli Kormányinfón gyermekvédelmi témakörben. A Miniszterelnökséget vezető miniszter markánsan válaszolt.

Volt egy konkrét eset, amely ismét a figyelem középpontjába állította a gyermekvédelem ügyét: amikor azt látni, hogy egy pedagógiai asszisztens visszaél a pozíciójával és a diákok bizalmával, az tűrhetetlen és elfogadhatatlan, az pedig, hogy ezzel a közösségi médiában dicsekszik, "kifejezetten beteges és gyomorforgató" - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

A tárcavezető kiemelte: a gyermekvédelmi szabályokat át kell tekinteni. A hatóságokat a belügyminiszter utasította, hogy minden esetben gyors, átfogó, teljes körű, alapos vizsgálatot folytassanak le - közölte.

Hozzátette: a jogi és büntetőjogi szabályozás áttekintése, illetve

a gyermekvédelmi szabályok szigorítása

pedig a kormány, illetve a kormánypárti frakciók feladata.

Megjegyezte: aki egy 14-15 éves fiatallal ilyet tesz, egyértelműen pedofil, és ennek megfelelően is kell vele bánni.

Kérdésre válaszolva azt is közölte, hogy az óbudai ügyben érintett tankerületi vezetőt már elbocsájtották.

A ügyre szinte minden újságíró rákérdezett, Gulyás Gergely jelezte, hogy Orbán Viktor nem véletlenül találkozott péntek este Pintér Sándorral, de egyelőre konkrét jogszabálymódosítást még nem fogalmaztak meg. A tanárokkal kapcsolatban azonban jelezte, biztos benne, hogy elszigetelt esetről van szó, így szigorú alkalmassági vizsgát nem lát indokoltnak. De ez magánvéleménye.

A Kormányinfóról az Infostart élőben számolt be, ide kattintva tudja elolvasni a majd kettő és negyedórás tájékoztató szövegét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Mindeközben Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lőtték a várost. Tegnap délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát, a közép-ukrajnai Dnyipro városában pedig orosz rakétacsapás ért egy kilencemeletes lakóépületet. Tegnap újabb villámszankciókról döntött az EU az oroszok ellen, az amerikai hadsereg pedig 4,5 milliárd dollár értékű többéves szerződést ítélt oda a Lockheed Martinnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×