eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: RadarBox

Ilyen még sosem történt a Balaton felett, órákig eltartott

Szerdán a Balaton térségében körözött a NATO két repülőgépe is, de nem tudni, hogy pontosan mit csináltak.

Szerdán Magyarországra érkezett Ciprusról egy Airbus KC2 Voyager típusú, légi utántöltésre és csapaszállításra használt gép, amely a brit légierő kötelékébe tartozik. A ZZ343 hívójelű gép délután fél egy körül érkezett meg a Balaton térségébe, és 12 kört írt le a tó felett, majd távozott – írja az Index.

A gép körülbelül 6,7 kilométeres magasságban repült, és nem sokkal 15 óra után kezdte meg a visszautat, vagyis több mint két és fél órát volt a tó felett.

Szinte ezzel egy időben másik katonai célú repülőgép is a Balaton fölé érkezett, amely a hollandiai Eindhovenben szállt fel. A MMF18-as hívójelű, Airbus A330-243 MRTT típusú légi utántöltő gépe kétszer is a Balaton fölött körözött szerdán. Ez a gép először délelőtt fél 12-kor jelent meg a Balaton felett, és ugyancsak 12 kisebb-nagyobb kört írt le, majd délután fél egy körül távozott, és meg sem állt Lengyelországig. Délután három óra körül Délkelet-Lengyelországban, Rzeszów közelében írt le párt kört, majd utána visszaindult Magyarországra, és délután fél négykor ismét a Balaton felett volt. Akkor szintén leírt négy kört a tó felett, majd pontosan délután négykor távozott, és este fél hatkor ismét Eindhovenben landolt.

A portál arra emlékeztet, hogy az MMF18 a NATO-nak az egyik különleges egységéhez, a Multinational Multi-Role Tanker and Transport Fleethez tartozik. Ennek az egységnek a célja, hogy utántöltse az európai légtér felett tevékenykedő gépeket, valamint szükség esetén embereket és eszközöket szállíthatnak a gépek, vagy evakuációra is felhasználhatók. A körkörös útvonalak alapján arra lehet következtetni, hogy itt most a légi utántöltés volt a cél. Hogy milyen gépet töltöttek fel, azt nem lehet tudni.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×