eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Kiderült, mit mérnek a rejtélyes autók a leendő akkugyár környékén

A kínai cég ígérete szerint három éven belül elindulhat a gyártás a debreceni üzemben.

Három településre is mérőautókat helyezett ki a debreceni akkumulátor-gyárat építő kínai cég - erősítette meg az ATV-nek a debreceni akkumulátorgyárat építő kínai CATL, miután a járművekkel kapcsolatban napok óta zajlottak a találgatások.

Az is kiderült, hogy Debrecen Szepes városrésze mellett Debrecenben és Mikepércsen is egy-egy ilyen jármű mér, mégpedig légszennyezettségi adatokat.

Helyi lakosok és ellenzéki pártok hetek óta tiltakoznak a gyár építése ellen, a megugró szén-dioxid-kibocsátás, a termőföld elvesztése és az épülő gyár drasztikus vízigénye aggasztja őket. A kormányzat és a cég illetékesei szerint minden rendben lesz. A beruházás a napokban megkapta a környezethasználati engedélyt, ez február 18-án válik hivatalossá.

A CATL korábban azt közölte: az első létesítmények várhatóan három éven belül elkészülnek.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×