eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Rendőrök, mentők, tűzoltók az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Örkény térségében, ahol fának csapódva állt meg egy autó (j) 2023. január 5-én. A rendőrség közlése szerint egy migránsokat szállító autó sodródott le az útról, a balesetben egy ember meghalt, többen megsérültek. A kocsiban hét külföldi volt, a sofőr elmenekült a helyszínről, a rendőrök jelenleg is nagy erőkkel keresik.
Nyitókép: MTI/Donka Ferenc

Gázolás és sorozatbaleset az M5-ösön, teljes útzár a sztrádán

Két baleset történt az M5-ös autópálya 66-os és 67-es kilométere között Lajosmizse térségében a Budapest felé vezető oldalon hétfőn délelőtt. Ketten súlyosan, ketten könnyebben sérültek, az útszakaszt lezárták, de kora délután megnyitották a forgalom előtt.

Az első balesetet az okozta, hogy egy férfi befutott az autópályára, ahol elütötte egy szabályosan haladó autó. A jármű sofőrje feltehetően vészfékezett, emiatt pedig összeütközött a mögötte haladó két személyautó, valamint egy tehergépjármű - írja a police.hu.

A sztrádára befutó férfi súlyosan, a járművekben ülők közül pedig ketten könnyebben sérültek meg. A feltorlódott sorban további két autó ütközött, e baleset során egy ember súlyosan megsérült.

A helyszínen jelenleg teljes útlezárás van, torlódásra kell számítani, de a rendőrök a lajosmizsei pihenőhelyen keresztül terelik a forgalmat, ami így lassú, de folyamatos.

Frissítés:

Megszűnt az útlezárás az M5-ös autópályán, ahol a 66-os és a 67-es kilométer között több gépkocsi ütközött hétfő délelőtt – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság kora délután a police.hu oldalon.

A helyszíni szemle és a mentés idejére a rendőrség lezárta a sztrádát, de már ismét teljes szélességben járható az autópálya - írták.

(A nyitókép illusztráció, egy másik balesetnél készült.)

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×