eur:
396.33
usd:
370.94
bux:
70960.45
2024. június 26. szerda János, Pál

Budapest díszpolgára címet javasol a kedden elhunyt szabadelvű professzornak Fürjes Balázs

Az államtitkár levelet írt Gerő András érdekében Karácsony Gergelynek.

A most elhunyt Gerő András történészprofesszor kapjon posztumusz Budapest díszpolgára címet – írja a közösségi médiában Fürjes Balázs.

A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára azt írta a főpolgármesternek, hogy Gerő András ezt "igazán megérdemli, valójában már rég, még életében meg kellett volna kapnia ezt az elismerést".

Úgy érvel "szabadelvű, nemzeti szabadelvű polgár volt, a klasszikus liberalizmus értője és híve. Szerette Budapestet, és egész életében fejet hajtott előtte - itt az idő, hogy Budapest is fejet hajtson neki!"

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
Brüsszeli figyelmeztetés: Magyarország súlyos kihívásokkal küzd

Brüsszeli figyelmeztetés: Magyarország súlyos kihívásokkal küzd

Magyarország strukturális problémákkal küzd, amely jól látszott a gazdasági teljesítmény heves kilengéseiben is. Továbbra is aggodalomra ad okot a korrupcióellenes keretrendszer és a jogalkotás minősége, ami negatív hatással van az üzleti környezetre. Mindezek, kiegészítve a szelektív ágazati különadókkal és állami támogatásokkal együttesen csökkentették a versenyt. Ezeken túl a helyreállítási források elvesztésének kockázata is fenyegeti a magyar gazdaságot – többek között ezek olvashatók ki az Európai Bizottság friss konvergenciajelentéséből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×