eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Sirályok repülnek a Duna feletti párában, háttérben a Szabadság híd 2017. február 3-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Éles fordulat után megérkezhet a hó is – itt vannak a részletek

A szombati kellemes napsütést borult, párás idő követi. De továbbra sem lesz hideg, sőt az ország dél-nyugati tájain akár 14 fok is lehet.

Vasárnap a látási viszonyok javulnak, a rétegfelhőzet pedig dél, délnyugat felől egyre nagyobb területen feloszlik, így többfelé kisüt a nap. Naplementéig Budapest környékén és az Északi-középhegységben maradhat végig borult, párás az idő, és ott szitálás, esetleg gyenge eső is előfordulhat.

A déli, délnyugati szél szinte országszerte megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 7 és 12 fok között várható. A tartósan borult helyeken ennél kissé hűvösebb lesz, míg a szelesebb délnyugaton elérheti akár a 14 fokot is.

Hétfőn reggel egy mediterrán ciklon hatására jelentős esőzés lesz a térségünkben, helyenként 20 milliméter feletti csapadékkal. A ciklon hátoldalán a hidegfronttal együtt néhány fokkal hűvösebb levegő érkezik térségünkbe. A Dunakanyart körbeölelő Pilisben és a Börzsönyben fagypont közelébe hűlhet le a levegő, így ott havazásra lehet számítani. A hegycsúcsokat tekintve a Dobogókőn, a Csóványoson és a Nagy-Hideg-hegyen számíthatunk hóesésre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×