eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Budapest, 2021. június 13. A Szerencsejáték Zrt. állami tulajdonban lévő, budapesti központtal működő gazdasági társaság lottózó partnerüzletének cégtáblája a főváros VII. kerületében a Thököly úton. Ez Budapest legkisebb területű, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, aminek hagyományos elnevezése Erzsébetváros. MTVA/Bizományosi: Róka László
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Minden eddiginél többen lettek itthon szerencsejátékból milliomosok, illetve milliárdosok

Rekordszámú, több mint 4 ezer ember vált milliomossá, öten pedig milliárdossá a Szerencsejáték Zrt. játékaival 2022-ben – közölte a nemzeti lottótársaság.

Az év utolsó hónapjában „megszületett minden idők legnagyobb hazai lottónyertese” is, aki több mint bruttó 30 milliárd forintnak örülhetett.

A legtöbb hétszámjegyű nyeremény 2022-ben is a számsorsjátékokon született, de a sportfogadás is több mint 1500 tippelőt tett milliomossá.

A közlemény szerint minden eddiginél több, 4383 milliomos született a Szerencsejáték Zrt. játékosai között.

  • A legtöbb, 1176 játékos az Ötöslottóval lett gazdagabb, köztük heten százmilliót, két játékos pedig milliárdot is meghaladó összeget vihetett haza.
  • A Skandináv lottón 28-an örülhettek a millióknak, köztük heten pedig százmillióknak.
  • Hatoslottón hét nagynyertes volt, köztük egy milliárdos és öt százmilliomos.
  • A Kenó 100 szerencsésnek jelentett milliókat tavaly,
  • a Luxoron 112-en,
  • a Puttón 190-en örülhettek hétszámjegyű összegnek,
  • a Jokerrel pedig 286-an váltak milliomossá.

Közölték azt is, hogy tavaly megszületett minden idők legnagyobb hazai Eurojackpot nyereménye, december 9-én egy szerencsés

több mint bruttó 31 milliárd forinttal lett gazdagabb.

A nyertes ezzel nem csak a hazai szerencsejáték történelembe írta be magát, 880 forintos nyertes szelvényével egy csapásra a 100 leggazdagabb magyar közé is bekerült.

Sportfogadásból 1623 egymillió forintot elérő nyeremény született. A sorsjegyeket választók közül is többszázan csatlakozhattak a milliomosokhoz: online és offline kaparóssal összesen 782-en gazdagodtak hétszámjegyű összeggel, köztük több olyan szerencsés is volt, aki a főnyereményt is megütötte. A legtöbb nyertes a Játék összeköt! befogadó játszótérépítési programot támogató Nagykarácsony sorsjegy játékosai közül került ki, 124-en örülhettek összesen 394 millió forintos nyereményüknek – ismertette a lottótársaság.

A Szerencsejáték Zrt. tavaly többször is szervezett különsorsolásos akciókat, amelyeken akár nyeretlen szelvénnyel vagy sorsjeggyel is lehetett játszani, ezen akciók eredményeként mintegy száz játékos örülhetett milliós nagyságrendű nyereményének – olvasható a közleményben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×