eur:
387.68
usd:
356.99
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
Az ukrajnai háború elől menekülő emberek a lengyel-ukrán határ lengyel oldalán lévő Przemysl buszpályaudvarára érkeznek 2022. március 17-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Darek Delmanowicz

Egyetlen nap alatt bő 15 ezren érkeztek Magyarországra a háború elől

Románia irányából úgy tűnik, sokkal többen jönnek.

Az ukrán-magyar határszakaszon 5264-en léptek be Magyarországra csütörtökön, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 10 188-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte a rendőrség.

A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 586 embernek állított ki harminc napra érvényes, ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Vonattal 142 ember - köztük 59 gyermek - érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve. A rendőrök továbbra is segítik a háború elől menekülőket - írták.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×