eur:
394.82
usd:
367.47
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Üres tanterem a miskolci Herman Ottó Gimnáziumban a pedagógusok egész napos, országos sztrájkjának napján, 2016. április 20-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Vajda János

Elindult Miskolcról Budapestre a Tudásmenet - videó

Miskolcról Budapestre zarándokolnak a pedagógusok, a 180 kilométeres túra 6 napig tart, a Kölcsey Gimnáziumnál ér véget.

Mint az Infostart a Népszava információi alapján korábban megírta, új formában tiltakoznak a pedagógusok az oktatás helyzete miatt, jobb munkakörülményekért, megfelelőbb bérért és a pedagógushiány kormányzati kezeléséért, valamint a hónapok óta zajló sztrájk során elbocsátott tanárok melletti kiállásért, visszavételükért.

Az új forma pedig egy úgynevezett "tudásmenet", ennek során a miskolci Herman Ottó Gimnázium épületétől reggel fél 8 után körülbelül százan gyalogosan indultak Budapestre (Kölcsey Ferenc Gimnázium - innen bocsátottak el először "polgári engedetlenkedő" tanárokat) többek között a Pedagógusok Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete a Tanítanék zászlói alatt. 180 kilométert fognak megtenni.

Az első napi úti cél: Bükkábrány.

Útjuk során pedagógusokkal találkoznak, azt tervezik, a menet még hízni is fog közben, újabb csatlakozókat várnak, Egerben és Gödöllőn pedig fórumok is lesznek.

A szervezők tájékoztatása szerint egyes, kormánypárti vezetésű településeken nem tarthatnak majd semmilyen eseményt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×