eur:
391.53
usd:
359.43
bux:
72730.44
2024. július 16. kedd Valter
Prison interior. Jail cells and shadows, dark background. 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Magára gyújtotta a zárkát egy rab Budapesten

A külföldi férfi életét az őrök mentették meg.

A 35 éves letartóztatott szerda délelőtt meggyújtotta ágymatracát, majd amikor észlelte, hogy a lángok magasra csapnak, megpróbálta eloltani, de a tüzet már nem tudta megfékezni.

A felügyelők saját életük, testi épségük kockáztatásával kimenekítették a fogvatartottat a lángokban álló, füsttel teli zárkából. A férfit elsősegélyben részesítették és eloltották a tüzet. Ezzel párhuzamosan a szomszédos zárkákat is kiürítették és értesítették a mentőszolgálatot, illetve a katasztrófavédelmet.

A mentőszolgálat munkatársai ellátták az égési sérüléseket szenvedett fogvatartottat,

majd külső egészségügyi intézménybe szállították.

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka a fogvatartott ellen büntetőfeljelentést tett, valamint fegyelmi- és kártérítési eljárás lefolytatását rendelte el.

A BvOP közölte: évente 10-15 fogvatartott életét mentik meg a büntetés-végrehajtás dolgozói. A büntetés-végrehajtási szervezet valamennyi munkatársa kiemelt figyelmet fordít az elítéltek önkárosító cselekményeinek megelőzésére, megakadályozására - írták.

Címlapról ajánljuk

Jelentős közlekedési változás jön mától Magyarországon

Keddtől már csak kötelező biztosítással használhatók az e-rollerek. A biztosításról szóló igazolást minden rollerezőnek magánál kell tartania, bérlésnél pedig a használóknak kell meggyőződniük arról, hogy kötöttek-e kgfb-t az adott járműre.
VIDEÓ
Elhagyta a Krímet az utolsó orosz járőrhajó, Zelenszkij megszólalt az Orbán-látogatásról – Háborús híreink kedden

Elhagyta a Krímet az utolsó orosz járőrhajó, Zelenszkij megszólalt az Orbán-látogatásról – Háborús híreink kedden

Az ukrán haditengerészet bejelentette, az utolsó orosz járőrhajó is elhagyta a megszállt Krím félszigeten található bázist, és „nagy valószínűséggel” más kikötőbe helyezik át. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korrektnek nevezte Orbán Viktor hó eleji látogatását, hangsúlyozva, hogy a két országnak erős, baráti viszonyt kell kialakítania. Donald Trump J. D. Vance-t választotta alelnökjelöltjéül, aki korábban Ukrajna katonai támogatása mellett érvelt, illetve szerinte Kijevnek területi engedményeket kellene tennie Oroszország felé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×