eur:
394.78
usd:
365.41
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Unrecognizable woman hands in gray sweater touching and setting radiator thermostat regulator
Nyitókép: Getty Images/Olga Rolenko

Kedvező módosítás a rezsidíjak elszámolásánál

Az árakat a fűtési szezon végéig tolja ki a kormány.

Március vége helyett április végéig lesznek érvényesek azok az átlagfogyasztás feletti lakossági rezsidíjak, amiket most fognak megállapítani, és melyek január elejétől élnek majd – derül a Magyar Közlöny energia-veszélyhelyzeti kormányrendeletéből.

A hvg.hu azt írja, így a lakossági piaci árnak elkeresztelt, a még megmaradt rezsicsökkentés árainál magasabb áram- és gázdíjak nem fognak emelkedni a szezon utolsó hónapjára.

Napokon belül kiderül, mennyi lesz január elsejétől a lakossági piaci ár. Ennek mértékét a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal az egyetemes szolgáltató által 2022. december 14. napjáig tett adatszolgáltatás alapján, annak megtételét követő legfeljebb öt munkanapon belül határozza meg.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×