eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A BKK-BKV 60-as számú vonalán közlekedő Budapesti Fogaskerekű Vasút egyik szerelvénye megérkezik a Széchenyi-hegyi végállomására miután átgördült egy közúti felüljáró alatt. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Már a térképen sincs rajta, fura mondatok a fogaskerekű ügyében

Sosem állt szándékukban a fogaskerekű leállítása - mondta Kiss Ambrus annak az előterjesztésnek az apropóján, amely azt kéri, hogy indítsák újra Budapest ikonikus közlekedési eszközét.

A jövő szerdai ülésen tárgyalja a fővárosi közgyűlés Pokorni Zoltán azon előterjesztését, amelyben azt kéri a fideszes polgármester, hogy a vágány korszerűsítési munkálatainak befejezését követően indítsák újra a fogaskerekűt.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk, november 11-én az energia- és gazdasági válságra hivatkozva "téli szünetet" rendeltek el a "fogas" számára.

A járat ideiglenes szüneteltetéséről a Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt. döntött.

A leállást korábban a fenntartó a kötelező rekonstrukció mellett azzal indokolta, hogy rendkívül alacsony a fogas kihasználtsága, ideiglenes leállításával pedig több mint

120 millió forintot spórolhat Budapest.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület viszont kitart amellett, hogy a Karácsony Gergelyék meg akarják szüntetni a fogaskerekűt. Még a napokban is arról posztoltak, hogy "a fővárosi politikusok, mindegyik oldalról, cinkosan hallgatnak".

Azt is állítják, hogy Karácsony Gergely nem is kért forrást a fogaskerekű fejlesztési projektjéhez.

Az Index viszont arról ír, hogy Kiss Ambrus azt mondta: sosem állt szándékukban a leállítása, és azt ígérte, hogy lobbizni fognak annak érdekében, hogy erre legyen uniós (IKOP és RRF) forrás.

Az ugyanakkor nem teljesen világos, hogy kinél lobbiznak majd. A főpolgármester-helyettes szerint ugyanis nem a kormánynál kell ezt megtenniük, miközben épp a magyar kormány nyújtja be az RRF-források elnyeréséhez a projektlistát az Európai Bizottsághoz.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×