eur:
394.83
usd:
367.43
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Kovács Zoltán kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2018. november 28-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Új megbízatást kapott Kovács Zoltán

Kormánybiztosként is dolgozik a jövőben a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

A közösségi oldalán jelentette be Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, hogy újabb feladatot kapott a kormánytól.

"2024 második fél évében az európai állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács elnökségét Magyarország fogja ellátni. Azt a megtisztelő feladatot kaptam a kormánytól, hogy végezzem el az ezzel kapcsolatos operatív feladatok előkészületeit és gondoskodjak az elnökségi félév lebonyolításáról. Köszönöm a bizalmat! Ahogy eddig is, úgy a jövőben is Magyarország és a magyar emberek érdekeit szem előtt tartva fogom végezni a munkám" – írta Kovács Zoltán.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat nevezi ki „az Európai Unió Tanácsa 2024. második félévi magyar elnöksége operatív feladatainak előkészítéséért és lebonyolításáért felelős kormánybiztossá” Kovács Zoltánt 2025. március 31-ig.

Kormánybiztosként gondoskodik az EU-elnökség szervezési, logisztikai, operatív feladatainak ellátásáról, ideértve

  • az EU-elnökséggel kapcsolatos, Magyarországon rendezendő magas szintű találkozók és informális rendezvények teljes körű előkészítését és lebonyolítását,
  • az ezekkel kapcsolatos szervezési, illetve protokollfeladatok ellátását,
  • az EU-elnökségi arculattal és kommunikációval kapcsolatos feladatok ellátását.
  • felügyeli az EU-elnökség költségvetési tervezését, és biztosítja az EU-elnökség költségvetési, gazdálkodási feladatainak végrehajtását.
  • gondoskodik a társadalmi partnerek EU-elnökségi tevékenységekbe történő bevonásáról, a tárcaközi koordinációról.

A feladatok végrehajtása során együttműködik a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterrel és a pénzügyminiszterrel. A kormánybiztos tevékenységét a miniszterelnök az európai uniós ügyek koordinációjáért felelős miniszter útján irányítja, és a tevékenységéről neki számol be. A kormánybiztost feladatai ellátásában az Igazságügyi Minisztériumban működő kétfős titkárság segíti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×