eur:
394.82
usd:
367.52
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter életmentő szívkompressziós készüléket ad át Bartus Erikának, a mentőállomás vezetőjének a harmincéves tiszalúci mentőállomás jubileumi rendezvényén 2022. október 29-én. Gulyás Gergely több mint egymillió forinttal támogatta a Lucas 3 szívkompressziós készülék beszerzését, a fennmaradó összeget a helyiek gyűjtötték össze.
Nyitókép: Vajda János

Életmentő adománnyal érkezett Gulyás Gergely

Életmentő újraélesztő gépet adott át Tiszalúcon.

Életmentő mellkaskompressziós készüléket adott át a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszalúcon szombaton, a nagyközségben harminc éve működő mentőállomás jubileumi ünnepségén. Gulyás Gergely több mint egymillió forinttal támogatta a Lucas 3 mellkaskompressziós készülék beszerzését, a fennmaradó összeget a helyiek gyűjtötték össze.

A miniszter köszöntőjében fontosnak nevezte, hogy a kisebb településeken is komoly fejlesztések valósuljanak meg. Kiemelte a Magyar falu program nyújtotta támogatásokat, amelyek azt a célt szolgálják, hogy a vidéki emberek minden területen ugyanolyan szolgáltatásokhoz jussanak, mint a nagyvárosiak.

„Az a számtalan előny, ami egyébként együtt jár a vidéki léttel, ne találkozzon azokkal a hátrányokkal, amelyek az infrastruktúra fejletlenségéből következnek” – fogalmazott Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy az utak felújítását tekintve is sokat léptek előre.

A miniszter beszélt arról is, hogy az orvosbéreket sikerült nagy mértékben növelni és az egészségügyi dolgozók esetében is jelentős lépések történtek, de további bérelemelésre is szükség van. Ezt a „nehéz években” is igyekeznek megvalósítani, és mindent megtenni azért, hogy mihamarabb bekövetkezzen – jelezte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Nem minden a mediterrán étrend? Különös dolog is magyarázhatja, hogy a spanyolok sokáig élnek

Nem minden a mediterrán étrend? Különös dolog is magyarázhatja, hogy a spanyolok sokáig élnek

Európán belül Spanyolországhoz képest csak a jóval fejlettebb életszínvonallal bíró Svájcban magasabb a várható élettartam. A 83 évet meghaladó spanyol mutatóban nemcsak a mediterrán étrend, hanem az ottani városok településszerkezete, sűrűn lakottsága is szerepet játszik, mivel gyalogtávon belül sok minden elintézhető, így a spanyolok gyalogolnak a legtöbbet Európa nyugati felén. Emellett a nemzetközi összehasonlításban is igen élénk spanyol társasági élet (barátokkal, családdal való szoros kapcsolat) a hosszú várható élettartam megfelelő pszichés hátterét is biztosítja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×