eur:
393.1
usd:
363.59
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Magyar Autóklub

Célt ért az Autóklub: nem zárják le a pesti alsó rakpartot

Megállapodás született a főváros és az Autóklub (MAK), valamint több civil érdekvédelmi és szakmai szervezet között.

Az Autóklub tájékoztatása szerint, a 2022. október 27-én aláírt nyilatkozat alapján a résztvevő szervezetek mindegyike támogatja a pesti alsó rakpart fejlesztését, méghozzá oly módon, hogy a főváros figyelembe veszi az MAK és a nyilatkozatot aláírók javaslatait, illetve vállalja, hogy a rakpart fejlesztése során tekintettel lesz a közlekedési hálózat egészének működésére. Így első lépésben csak a korszerűsítés azon elemeit valósítja meg, melyek nem befolyásolják a rakpart közlekedési hálózatban betöltött jelenlegi szerepét.

Valamennyi partner támogatja továbbá, hogy egyeztetéseket követően forgalomkorlátozással járó tesztidőszakok valósuljanak meg. Mindemellett Budapest – a szervezetekkel közösen kidolgozandó normák alapján – úgynevezett monitoringrendszert állít fel a próbaidőszakok eredményeinek értékelésére. A Fővárosi Önkormányzat ígéretet tett, hogy a pesti alsó rakpart felújításának második üteme csak akkor valósul meg, ha a forgalmi tapasztalatok és az egyéb tényezők bizonyítják a közlekedési hálózat működőképességét ebben a formában.

A MAK továbbra is azon munkálkodik, hogy az alsó rakpart fejlesztése az autósok igényeinek és elvárásainak megfelelően folytatódhasson – írták közleményükben.

További információ elérhető a MAK weboldalán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×