eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Személyvonat közlekedik az Ebes és Debrecen közötti felújított vasútvonalon az ünnepélyes átadó napján Debrecen közelében 2020. október 16-án. Környezetkímélő és biztonságos közlekedés jött létre a 15 milliárd forintos beruházás keretében felújított, Ebes és Debrecen közötti vasútvonal teljes átépítésével.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Nagy változások a közlekedésben a hosszú hétvégén, és az után is

Nem magától értetődő, hogy a jövő héten melyik nap minek felel meg a menetrendben.

A MÁV-Volán-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok, a MÁV-Start, a Volánbusz, a MÁV-HÉV, az ünnepekhez igazították a járatok közlekedési rendjét – közölte a MÁV Zrt.

A MÁV-Start vonatai október 30-án, vasárnap és október 31-én, hétfőn az ünnepnapi, november elsején a vasárnapi, 2-án ismét a munkanapi menetrend szerint közlekednek.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik.

  • Október 29., szombat szabadnapnak,
  • október 30., vasárnap munkaszüneti napnak,
  • október 31., hétfő szabadnapnak,
  • november 1., kedd, a hét első iskolai előadási és munkanapját megelőző munkaszüneti napnak,
  • november 2., szerda, a hét első iskolai előadási és munkanapjának,
  • november 3., csütörtök munkanapnak, iskolai előadási napnak

minősül menetrendi szempontból.

  • Október 31-én, hétfőn a H5-ös, a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint, a H7-es HÉV pedig a szombati napokon érvényes menetrend szerint jár.
  • November 1-jén, kedden valamennyi HÉV-vonalon a munkaszüneti napi menetrend érvényes.

A menetrendek ide kattintva vagy a BudapestGO utazástervezőben érhetők el.

A november 1-jei mindenszentek ünnepéhez közeledve az átlagos hétvéginél nagyobb forgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri az utasokat, időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak a közlekedési rend változásairól.

Azt írták: érdemes a menetjegyek megvásárlásáról még a hosszú hétvége előtt gondoskodni; a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is megváltható.

A MÁV Zrt. közölte azt is, hogy a kiemelt, frekventált vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity vonatokhoz a lehetőségekhez képest több kocsit kapcsolnak, ha kell. Péntektől keddig több kocsival közlekednek az InterCity vonatok a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Budapest útvonalon, a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza, a Budapest-Szolnok-Békéscsaba, a Budapest-Pécs vonalon, továbbá a dél-balatoni vonalon a nagykanizsai és keszthelyi, a Budapest-Győr-Sopron, illetve Szombathely közötti IC-k, valamint a Göcsej és Bakony InterCity-k Zalaegerszeg és Szombathely felé. A Pécs és Szombathely között közlekedő Pannónia InterRégió vonatok egy része nagyobb kapacitással közlekedik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Már a 2020-as amerikai elnökválasztás is megmutatta, hogy viszonylag nagy országos szavazatkülönbség esetén is tud nagyon szoros eredmény kialakulni az elektori rendszerben döntő egyes csatatérállamokban. Ha most az 51 amerikai állam egyedi elnökválasztási esélyeit megvizsgáljuk, azt láthatjuk, hogy olyan extrémen szoros versenyfutás is jöhet, ahol Pennsylvania állam egymaga dönti el a végeredményt. Egy kiélezett helyzetben pedig nagy kérdés lehet, hogy lesz-e kvázi azonnali végeredmény, vagy hetekig-hónapokig tartó bizonytalanság veszi kezdetét. Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 10:00
×
×
×
×