eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Egy diák iskolatáskájába pakolja új tankönyveit a Gyáli Bartók Béla Általános Iskolában 2018. augusztus 29-én. Az oktatási intézményekbe kevesebb mint egy hónap alatt 12,5 millió tankönyv került ki, ezek közül közel 8,5 millió az állami fejlesztésben kidolgozott kiadvány, a többit magánkiadók adták ki, közölte előző napi tájékoztatóján Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.
Nyitókép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Büfépénz - a szülőknél a 2000 forint a határ

Kutatás készült arról, hogy a szülők mennyi zsebpénzzel engedik iskolába gyermeküket. A válaszokból az is kiderült, milyen ételeket fogyasztanak a gyerekek legszívesebben az iskolában.

A szülők közel fele nem szokott zsebpénzt adni gyermekének, egyharmaduk naponta ezer forint alatti összeget biztosít ennivalóra iskolába induláskor – derül ki a Pek-Snack sajtóközleményéből.

Az 1308 főt megkérdező online kutatásából az is kiderült, hogy

tízből kilenc szülő szokott otthon tízórait csomagolni gyermekének.

A péksütemények érezhetően kézenfekvő megoldást jelentenek, mert ha vásárlásról van szó, akkor a szülők mintegy háromnegyede e mellett dönt. Nagy népszerűségnek örvendenek még a gyümölcsök és zöldségek, illetve az előre elkészített szendvicsek.

A válaszadók mintegy 21 százaléka engedi gyerekét az iskolába 1000-2000 forint közötti összeggel, míg napi kétezer forintnál többet a nyilatkozók csak elenyésző része, 3,6 százalék ad.

A jelenlegi áremelkedések sok szülőt arra késztetnek, hogy gyakrabban készítsenek otthon ételt. A szülők 73 százaléka azt nyilatkozta, saját maga előre készít ételt gyermekének az iskolába. A válaszadók 25 százaléka nem mond le az iskolába indulók esetében a boltban vásárolt harapnivalókról, mivel praktikusabb és időtakarékosabb így megoldani a helyzetet.

A kutatásból kiderül, hogy a gyermekek 76 százaléka hetente többször fogyaszt pékárut, naponta szinte minden harmadik iskolás. A felmérés arra is rámutatott, hogy a gyermekek körében a legnépszerűbb a kakaós csiga. Ezt követi a sajtos pogácsa, a zsömle, a kifli, a sajtos rúd, a fánk, a pizza, a túrós batyu, végül pedig a muffin.

Címlapról ajánljuk
Új EU-frakcióról beszélt Bécsben az osztrák Szabadságpárt elnöke, a Fidesz elnöke és a cseh ANO vezetője
Patrióták

Új EU-frakcióról beszélt Bécsben az osztrák Szabadságpárt elnöke, a Fidesz elnöke és a cseh ANO vezetője

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×