eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

„Köszi, ne!” – hiába a buzdítás, a tüntetők nem kérnek a DK segítségéből

Tüntetésekre buzdítja az október 23-i ünneplőket Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke.

„Utcára, magyar!” – ezt a jelszót adta ki többször is vasárnapi videóüzenetében október 23-ára Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke.

„Aki teheti, menjen ki bármelyik tüntetésre, akár tanár, diák, vagy szülő, bizonytalanságba taszított közalkalmazott, a holnaptól félő nyugdíjas, a hazájáért tenni akaró bármely ember… Együtt lenni a többiekkel, mutatva, hogy nem félünk” – fogalmazott felhívásában a hétvégén Dobrev Klára.

A Fidesz európai parlamenti delegációvezetője a közösségi oldalán egyetlen mondattal reagált Dobrev Klára felhívására: „Gyurcsány és Dobrev egy APRÓ DK PRIDE-ot hirdetett október 23-ra! Ennyi” – írta Deutsch Tamás.

A Demokratikus Koalíció egyébként segítséget is ajánlotta a tiltakozások megszervezéséhez. A Jobbik alelnöke, Ander Balázs erre úgy reagált, hogy „piócaként rátelepedni, valamint kisajátítani a pedagógusok és a diákok pártfüggetlen tiltakozási hullámát, több mint kontraproduktív”.

Ezt az Index kérdésére Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke hülyeségnek, Kele János, a Momentum elnökségi tagja pedig álvitának minősítette. Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke és Jámbor András, a Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint a pártoknak akkor kell segíteniük a tüntetőknek, ha azok kifejezetten kérik ezt.

Márpedig nem kérik.

Az egyik tüntetésszervező, a Diákok a Tanárokért csoport a következő választ küldte a DK-nak: „Köszi, ne! Megoldjuk mi diákok, tanárok és szülők közösen”.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×