eur:
394.6
usd:
365.81
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Novák Katalin köztársasági elnök (j3) Szente Vajk színész, rendező, drámaíró, műsorvezető (b), Boronkay Péter tízszeres világbajnok, hatszoros Európa-bajnok paratriatlonista (b2), Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszónő (b3), Lengyel Zsófia látássérült sportoló (j2) és László Attila autóversenyző társaságában (j) a 37. SPAR Budapest Maraton Fesztivál rajtja előtt 2022. október 9-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Novák Katalinnal Hosszú Katinkával versenyzett egy csapatban

A köztársasági elnök négyes váltóban, fogyatékossággal élő sportolókkal párban futva teljesítette vasárnap a 37. Spar Budapest Maraton távját.

Novák Katalin a közmédiának nyilatkozva azt mondta, küldetésének tekinti, hogy megmutassa, ép és sérült emberek, sportolók, futók együtt mire képesek.

A köztársasági elnök Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszóval, Szente Vajk színész-rendezővel és Lévay Viktória színésszel váltóban teljesítette a távot, párban futva Boronkay Péter, László Attila, Lengyel Zsófia és Juhász Attila fogyatékossággal élő sportolókkal.

Novák Katalin a közmédiának úgy fogalmazott,

Zsófinak szüksége volt az ő szemére, neki pedig Zsófi lekére és támogatására végig az úton.

Boronkay Péter a legeredményesebb hazai paratriatlonista, tízszeres világbajnok, hatszoros Európa-bajnok, születése óta végtaghiánnyal él.

László Attila sportbíró volt a Hungaroringen, négy évvel ezelőtt megsérült egy verseny során, ezért térdtől lefelé amputálni kellett az egyik lábát, azóta lábprotézise van. A balesete ellenére továbbra is szenvedélye az autóversenyzés, a gokart, a kerékpározás és a futás.

Lengyel Zsófiának kisgyermekként derült ki szembetegsége. Kezdetben százméteres sprinter volt, országos bajnoki címeket szerzett ebben a számban. 2013-ban kezdett triatlonozni, 2016-tól parakerékpározni, hat évig volt válogatott sportoló a két sportágban.

Juhász Attila születésekor agyvérzést kapott és lyukas volt a tüdeje, többször élesztették újra, mindennek következtében a baloldalára lebénult. 2017 óta fut, többször teljesítette az Ultrabalatont, részt vett a Roma di maraton elnevezésű versenyen és terepversenyeken is gyakran elindul.

(Nyitóképünkön Novák Katalin köztársasági elnök (j3) Szente Vajk színész, rendező, drámaíró, műsorvezető (b), Boronkay Péter tízszeres világbajnok, hatszoros Európa-bajnok paratriatlonista (b2), Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszónő (b3), Lengyel Zsófia látássérült sportoló (j2) és László Attila autóversenyző társaságában (j) a 37. SPAR Budapest Maraton Fesztivál rajtja előtt 2022. október 9-én.)

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség
Az egy éve beígért, de még most sem működő fővárosi traffipaxok az általános főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint 46 sávot figyelnek majd, már csak a rendőrségen múlik, hogy a tesztüzemből mikor állítja át ezeket élesbe. Az ORFK közleményében azt írta, hogy csak szerdán kapták meg a fejlesztés jelenlegi állapotáról szóló levelet a fővárostól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×