eur:
394.6
usd:
365.77
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
megfigyelés,
Nyitókép: Wikipédia

Figyelőket toboroz a magyar titkosszolgálat – nem is akármilyen fizetéssel

Tekintélyes fizetéssel, jókora cafeteriával és ruhapénzzel csábítja a jelentkezőket a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ).

A figyelők a műveleti felderítők, akik a célszemélyeket vagy célobjektumokat figyelik meg, lehetőleg észrevétlenül. Nem családbarát, nem stresszmentes munka – állítják azok, akik egykoron ezen a területen dolgoztak, hiszen a figyelők munkaidejét és munkahelyét általában a megfigyelt személyek határozzák meg – írja a hvg.hu.

A portál emlékeztet rá, hogy a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) a megfigyelések mellett a telefonlehallgatásokat, a lehallgatóberendezések telepítését és a titkos házkutatásokat is végez. Operatív munkájával nemcsak a többi titkosszolgálatnak, hanem a rendőrségnek és az adónyomozóknak is segít.

A lap nem tartja meglepőnek, hogy toboroznak a szakszolgálathoz, hiszen a kormány júliusban 30 milliárd forinttal növelte a titkosszolgálatok büdzséjét. A legtöbb pénzt ráadásul az NBSZ kapta, a szervezet 14,4 milliárd forinttal lett gazdagabb, a pluszforrások jelentős szelete személyi juttatásokra megy el.

Az NBSZ most

  • havi bruttó 660 ezer forint fizetést,
  • bruttó 200 ezer forintos cafetériát,
  • majdnem százezer forintos ruházati illetményt és egyéb juttatásokat

ígér a jelentkezőknek.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×