eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Ünnepi tűzijáték a Duna felett, az Országház előtt 2017. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A szervező úgy készül, hogy lesz tűzijáték szombaton

Uszályokról, bárkákról és két budapesti hídról mintegy 40 ezer pirotechnikai effektet engednek a levegőbe.

Zajlanak a most szombatra halasztott Szent István-napi fővárosi tűzijáték előkészületei.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: a szombaton 21 órakor kezdődő tűz- és fényjáték során uszályokról, bárkákról és két budapesti hídról mintegy 40 ezer pirotechnikai effektet - köztük római gyertyákat, üstökösöket, tűzmozsarakat és tűzijátékbombákat - lőnek majd fel.

"Az ünnepi látványosság a tavalyi évhez hasonlóan idén is nagyszabású fény- és drónshow-val egészül ki" - emelték ki.

Az idei tűzijátékot mintegy 4,5 kilométer hosszan lehet majd megtekinteni a Duna jobb és bal partjáról.

A tűzijáték bombáit 74 helyszínről, mintegy 230 pontról lövik fel. Az effektek 7 folyami bárkáról indulnak majd, köztük 65 gyöngysorszerűen kifeszített pontonról sok ezer arany és ezüst csóvát húzó üstökös "repül majd az égre" szombat este - ismertették.

A látványba az idén az Erzsébet hidat és a Szabadság hidat is bevonták - fogalmaztak, hozzátéve: a hidakról a tűzvirágok mellett néhány, a történelmi műsor tartalmához igazodó nemzeti szimbólum kilövésére nyílik lehetőség.

Az MTÜ közleménye szerint a látványosságokat 19.30-tól a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisa három Gripen repülőgépének köteléke kezdi majd meg. A vadászgépek kétszer húznak át a Parlament előtt a Duna felett, délről északi irányba repülve. Az első áthúzás során nemzeti színű füstöt húznak, majd pár perccel később, visszatérve, a Parlament előtt meredek emelkedést hajtanak végre utánégető alkalmazásával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Mindeközben Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lőtték a várost. Tegnap délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát, a közép-ukrajnai Dnyipro városában pedig orosz rakétacsapás ért egy kilencemeletes lakóépületet. Tegnap újabb villámszankciókról döntött az EU az oroszok ellen, az amerikai hadsereg pedig 4,5 milliárd dollár értékű többéves szerződést ítélt oda a Lockheed Martinnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×