eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Gas station at sunset.
Nyitókép: Issarawat Tattong/Getty Images

Kisbenzinkutasok: csak teli tankkal vágjunk neki a hétvégének

A Független Benzinkutasok Szövetségéhez tartozó kutak maguk döntik el, kinyitnak-e az ünnepi hétvégén.

„Mindenkinek azt tudom javasolni, hogy tankoljon tele” – fogalmazott az RTL Klub reggeli műsorában Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke az augusztus 20-i ünnepi hétvége kapcsán.

A műsorban szóba került, hogy a szövetség korábban demonstráció gyanánt azt tervezte, a tagságához tartozó összes kutat bezáratja augusztus 19-én és 20-án. Ez azonban később változott, a szövetség egy rendkívül közgyűlés után pedig azt közölte: a hálózatához tartozó tagok maguk dönthetik majd el, kinyitnak-e.

Egri Gábor szerint a kormánytól az ársapka miatt kapott támogatás a kiadásaik minimális részét fedezi, mindenki a tartalékait használja arra, hogy túléljen.

Úgy vélekedett viszont, hogy októberben talán 480 forint alatt is lehet majd tankolni, ehhez az azonban elengedhetetlen a forint erősödése. Meglátása szerint egy lehetséges újabb járványhullám és a rezsiköltségek emelkedése fogyasztáscsökkenést generálhat, aminek hatására az olajárak lefelé fognak reflektálni.

Mivel a független benzinkutak végül mégsem zárnak be egységesen 19-én és 20-án, mindenki csak helyben, az adott fehér kúton szembesül majd azzal, tud-e tankolni vagy sem.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Már a 2020-as amerikai elnökválasztás is megmutatta, hogy viszonylag nagy országos szavazatkülönbség esetén is tud nagyon szoros eredmény kialakulni az elektori rendszerben döntő egyes csatatérállamokban. Ha most az 51 amerikai állam egyedi elnökválasztási esélyeit megvizsgáljuk, azt láthatjuk, hogy olyan extrémen szoros versenyfutás is jöhet, ahol Pennsylvania állam egymaga dönti el a végeredményt. Egy kiélezett helyzetben pedig nagy kérdés lehet, hogy lesz-e kvázi azonnali végeredmény, vagy hetekig-hónapokig tartó bizonytalanság veszi kezdetét. Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 10:00
×
×
×
×