eur:
397.22
usd:
356.59
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin
Nyitókép: YouTube/PoliceHungary

"Én a papámat keresem" - felvették a trükkös rendőrnő és szemfüles rendőr akcióját

A budapesti rendőrök igazi csapatmunka eredményeként fogták el a tolvajt egy lottózóban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2022. augusztus 3-án egy férfitől érkezett hívás, aki a XVIII. kerületből kért segítséget. Elmondta, hogy az Üllői úton egy ismeretlen férfi tusakodás után kivette a kezéből a telefonját, majd felszállt egy buszra és távozott.

A sértett emlékezett a feltételezett elkövető kinézetére és arra is, hogy merre indult el, így a kerületi rendőrök a bejelentést fogadó Kriperné Tolmács Edina rendőr főtörzsőrmester információi alapján azonnal a keresésére indultak.

Ezután a rendőrnő felhívta az ellopott telefonhoz tartozó számot. A vonal másik végén egy érezhetően ittas állapotú férfi jelentkezett, akit kérdésekkel próbált szóval tartani, de nem akárhogyan: a rendőrnő a papáját kereste. A tolvaj végig azt hitte, hogy az unokahúgával beszél.

Az események alatt a kerületi kapitányságon Szabó Pál rendőr zászlós a kamerákon keresztül felfigyelt egy lottózó előtt álló, hasonló kinézetű férfira, így a feltételezett elkövetőt kereső járőröket azonnal oda küldte.

A XVIII. kerületi rendőröknek és a Tevékenység-irányítási Központ munkatársának köszönhetően az elkövetőt, J. Albertet Bóz Norbert rendőr zászlós, Méder Richárd rendőr zászlós és Takács László rendőr főtörzszászlós perceken belül elfogták és előállították. Az ellopott telefont a 47 éves férfinél megtalálták, majd a sértettnek visszaadták.

J. Albertről az is kiderült, hogy a X. Kerületi Rendőrkapitányság kifosztás bűntett, míg a Fővárosi Törvényszék segítségnyújtás elmulasztása bűntett és ittas járművezetés vétség, valamint kifosztás bűntett miatt adott ki ellene elfogatóparancsot.

A fővárosi rendőrök lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd az illetékes büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

Címlapról ajánljuk

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Tegnap este Izrael elkezdte támadni Libanon határmenti területeit, a piacokon egyelőre azonban mérsékelt reakciókat hozott az esemény. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a befektetők a menekülőeszköznek számító arany felé kezdtek el fordulni. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti, Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telik a kereskedés, míg Európában a tegnapi esés követően kisebb felpattanás, Amerikában pedig kisebb esés jöhet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×