eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Forrás: Facebook/Vitézy Dávid

Jégmadár expressz: mostantól dupla, kétemeletes vonat is visz a Balatonra

A Duna-kanyarból Budapesten át visz a déli partra a Kiss motorvonat hétvégénként.

„Holnaptól hétvégenként dupla Kiss motorvonat közlekedik a nyári szezonban Jégmadár expresszként a váci vonalról Budapesten át a Balaton déli partjára” – írja közösségi oldalán Vitézy Dávid közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

A posztból kiderül, hogy a kétemeletes jármű együttes ülőhely-kapacitása 1200 fő, de a csomagok elhelyezése és az utasok kényelme miatt csak 968 jegyet adnak el rájuk.

„Ilyen nagy kapacitású vonat régóta nem közlekedett közszolgáltatásként Magyarországon”

– jegyzi meg Vitézy Dávid.

Felhívja a figyelmet, hogy az idén minden korábbinál több helyről közelíthető meg átszállás nélkül a Balaton, és a nyár eddig részében másfélszer annyian utaztak oda vonattal, mint 2019-ben (a koronavírus-járvány előtti utolsó nyár elején).

?? Holnaptól hétvégenként dupla Kiss motorvonat közlekedik a nyári szezonban Jégmadár expresszként a váci vonalról...

Posted by Vitézy Dávid on Friday, July 15, 2022

A Jégmadár expresszről megjegyzi, hogy százszázalékos kihasználtsággal jár, ezért is erre a járatra került a dupla Kiss.

„A Jégmadár jelenleg Nagymarosról indul 7:40-kor szombaton és vasárnap, majd Budapest felé a váci vonal minden településén (nem minden megállójában) megállva halad. Rákospalota-Újpest és Kőbánya felső után 9-re ér Kelenföldre. Fontos, hogy a második egységbe csak Kelenföldtől lehet beszállni, ugyanis a korábbi szakaszon néhány megállóban nincs megfelelő hosszúságú peron, így ott csak az első Kiss vesz föl utasokat. A vonat a déli part fontosabb megállóiban megállva ér 11:23-ra Fonyódra, majd onnan 16:36-kor indul vissza Budapest és a Dunakanyar felé hétvégi napokon” – ismerteti a Jégmadár menetrendjét az államtitkár.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×