eur:
393.02
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Ma választ pártelnököt a Jobbik kongresszusa

Ma tartja elnökválasztó kongresszusát a Jobbik Magyarországért Mozgalom.

A tanácskozás összehívására azért volt szükség, mert ugyan a küldöttek több mint 70 százalékos többséggel május 7-én újraválasztották a tisztséget 2020 januárja óta betöltő Jakab Pétert, ám ő alig egy hónappal később - frakcióvezetőségének megtartása mellett - lemondott a posztról.

Mára világossá vált, hogy az új elnökség nem kívánja a tagság útját járni, a szükséges döntések meghozatalához nem biztosítják számomra a többséget, vagyis kivették kezemből a Jobbik irányítását - indokolta Jakab Péter a június 8-án, közösségi médiaoldalán bejelentett döntését.

A párt sajtóosztálya - eltérően a két hónappal ezelőtti tisztújítástól - mindeddig nem közölte, végül kik kapták meg az elnökjelöltté váláshoz szükséges mértékű támogatást a Jobbik helyi szervezeteitől. Sajtóhírek szerint Ander Balázs alelnök, Gyöngyösi Márton, a Jobbik egyetlen európai parlamenti képviselője és Földi István korábbi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei képviselőjelölt esélyes erre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×