eur:
395.1
usd:
367.97
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Effervescent fizz and clean cosmetics hygiene or rejuvenate renewable energy. Studio shot of transparent cosmetic blue gas bubbles under water in full-frame macro close up with selective focus blur.
Nyitókép: remotevfx/Getty Images

Mérgező anyagok a gödi kutakban - katasztrófavédelmi eljárás indult

A Samsung-gyártól is adatokat kérnek, lítium és mérgező oldószer is van a vízben, ezeket akkumulátorgyártásnál alkalmazzák.

A HVG.hu informácii szerint katasztrófavédelmi vizsgálat indult, miután az Átlátszó arról írt, hogy az akkumulátorgyártáshoz is használt mérgező oldószert (NMP) és lítiumot találtak gödi kutak vizében.

Ismert, Gödön Samsung-gyár üzemel, azonban közvetlen kapcsolatról nem tudni a szennyezés és a gyár között, de az OKF eddigi vizsgálódásairól kiderült, hosszabb ideje hiába kéri a katasztrófavédelem a vízmonitoring-adatokat.

A kutak vízvizsgálatát megrendelő Göd-ÉRT Egyesület nemrég szintén a hatóságokhoz fordult.

A gödi önkormányzat Samsung-kapcsolattartással megbízott önkormányzati képviselője az ügyben annyit közölt, "a Samsung SDI Hungary jelentős erőfeszítést kíván tenni a szennyezés kiterjedtségének felmérésére".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×