eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: Pixabay.com

Zebrán gázolt, maradandó fogyatékosságot okozva

Fékezés és elkormányzás nélkül, körülbelül 30-35 km/h sebességgel csapta el a vétlen nőt.

A vád szerint a férfi 2021. január 7-én reggel, fél 7 körül – még éjszakai sötétségben – vezette gépkocsiját Rétság központjában egy gyalogátkelőhely felé, jelentős jármű- és gyalogosforgalom mellett.

Éjszakai műszakot követően tartott haza, és bár az útszakaszt jól ismerte, figyelmetlensége miatt nem vette észre, hogy a városközpont egyik legforgalmasabb kijelölt gyalogos-átkelőhelyen neki jobbról már keresztülindult egy 48 éves nő.

Fékezés és elkormányzás nélkül, körülbelül 30-35 km/h sebességgel, a gépkocsi jobb első részével elütötte a gyalogost, aki az úttestre zuhanva darabos arccsonttörést, valamint térdkalács-, orsócsont- és singcsonttörést szenvedett, végtagsérüléseivel kapcsolatban maradandó fogyatékosság alakult ki nála.

A baleset oka az volt, hogy hogy a gépkocsi vezetője a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak nem adott elsőbbséget, holott azt a helyet, ahol a gyalogosoknak elsőbbsége van, járművel csak fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel szabad megközelíteni úgy, hogy a vezető elsőbbségadási kötelezettségének – a szükséghez képest megállással is – eleget tudjon tenni – olvasható az ugyeszseg.hu oldalon.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a járművezető ellen a Balassagyarmati Járásbíróságon, melyben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés és járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett a nyomozás során felmerült 165 460 forint bűnügyi költség vádlott által történő megfizettetésére is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×