eur:
394.84
usd:
367.72
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A Városligeti-tó részlete, balra az 1989-ben megnyílt Robinson Étterem. Előtéreben az egész évben feltöltött tó szökőkútja, háttérben a világhírű Gundel Étterem és a Fővárosi Állat - és Növénykert bejárati főépülete. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Faludi Imre

Kipusztultak a halak két budapesti tóból

A margitszigeti állományt eredetileg azért telepítették át a Ligetbe, hogy a japánkert tavait tisztíthassák. Ekkor jött a baj.

Mérgező anyag kerülhetett a Városligeti-tóba, és nem is csak annak halállományát pusztította ki, hanem a margitszigeti japánkert aranyhalait is. Élő példányokat is sikerült kimenteni - írja a Euronews.

A jelenségre ligeti kutyások figyeltek fel, a tavat tisztító szakemberek tájékoztatták őket arról, hogy mérgező anyag került a tóba, ezért szedegetik ki a haltetemeket. Hogy milyen anyagról van szó és hogyan került oda, még nem tudni.

A margitszigeti tó halai azért estek áldozatul, mert épp mostanság zajlik a japánkert tavainak tisztítása, emiatt a halakat megmentendő azokat áttelepítették a Ligetbe.

A cikk szerint valamilyen vegyszerről lehet szó.

Teknősök is érintettek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×