eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Concept de la prison et de la privation de liberté avec la lumière du jour qui éclaire l’intérieur d’une cellule au travers des barreaux de la fenêtre.
Nyitókép: Pict Rider/Getty Images

Völner-Schadl-ügy: három embert kiengedtek

Hárman maradtak letartóztatásban, az egyikük Schadl György.

Három ember esetében megszüntették a letartóztatást Völner Pál volt igazságügyi államtitkár és Schadl György, a végrehajtói kar vezetőjének ügyében – derült ki a Központi Nyomozó Főügyészség rtl.hu-nak küldött tájékoztatásából.

A Völner-Schadl-ügyben összesen három személy van letartóztatásban, a többi gyanúsított szabadlábon védekezik – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. A legutóbbi tájékoztatás szerint február elején még hatan voltak letartóztatásban, három személy esetében azonban az ügyészség nem tartotta indokoltnak a kényszerintézkedés fenntartását, így megszüntették azt.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint Schadl György a letartóztatottak között van, ezt korábban – az ügyészség indítványának megfelelően – május 8-ig hosszabbították meg. Azt nem árulták el az rtl.hu kérdésére, hogy ki a másik két fogvatartott. Korábban, amikor hárman voltak rács mögött, akkor rajta kívül a gyakran csak „gazdámként” említett R. Róbert, valamint a végrehajtói kar elnökének sofőrjét tartották bent.

Február eleje óta egyébként tanúkihallgatások és folytatólagos gyanúsítotti kihallgatások történtek „További információ az ügyben a büntetőeljárás érdekeire tekintettel jelenleg nem közölhető” – írta a Központi Nyomozó Főügyészség.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×