eur:
393.17
usd:
352.2
bux:
73119.59
2024. szeptember 21. szombat Máté, Mirella
ZAGREB, CROATIA - MARCH 11: Police officers take security measures after an alleged unmanned aerial vehicle crashed in the Croatian capital Zagreb on March 11, 2022. Police find parachutes near crash site. (Photo by Stipe Majic/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Stipe Majic/Anadolu Agency via Getty Images

Zágrábi drón: nyílt levelet írtak Kövér Lászlónak ellenzéki képviselők

Vadai Ágnes (DK), Harangozó Tamás (MSZP) és Lukács László (Jobbik), a Honvédelmi és rendészeti bizottság ellenzéki tagjai nyílt levélben szólították fel Kövér Lászlót, hogy utasítsa Kósa Lajos bizottsági elnököt a Honvédelmi és rendészeti bizottság azonnali összehívására, miután a fideszes politikus a meghirdetett kezdés előtt kevesebb mint 24 órával magyarázat nélkül lemondta az ülést, ahol a lezuhant katonai felderítő drón ügyét tárgyalta volna a bizottság – áll az ellenzéki közleményben.

„Több mint egy hete történt az a példa nélküli incidens, amely során egy Tu-141 szovjet hadműveleti-harcászati felderítő robotrepülőgép behatolt a magyar légtérbe és ott 40 percen keresztül haladt. Ez a 6 tonnás drón végül Zágráb lakott területén zuhant le.

Több mint egy hete azonban a magyar hatóságok azon kívül, hogy észlelték, nyomon követték és ellenőrzés alatt tartották az állítólag robbanószerkezettel is felszerelt eszközt, semmilyen tájékoztatást nem adnak a magyar állampolgároknak.

Több alkalommal kezdeményeztük az illetékes Honvédelmi és rendészeti bizottság összehívását, ám a bizottság elnöke vagy nem hívta össze a bizottsági ülést vagy ha összehívta, akkor azt kevesebb, mint 24 órával az ülés kezdete előtt indoklás nélkül lemondta” – írják a közleményben.

Ezután felhívja a háború veszélyére és a hiteles tájékoztatás fontosságára a figyelmet.

„A Honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke folyamatosan elszabotálja az üléseket – írják. – Joggal vetődik fel, hogy ezt azért teszi, mert a jelenlegi kormány valamit el akar titkolni a magyar polgárok elől és ennek érdekében nem engedik, hogy az Országgyűlés illetékes bizottsága tájékoztatást kapjon.”

Címlapról ajánljuk

Gigantikus buzgár Békásmegyeren - figyelmeztet az FCSM

Nem szabad elvinni a homokzsákokat az ideiglenes gátakról, még akkor sem, ha már elvonult az ár - figyelmeztet a Fővárosi Csatornázási Művek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.23. hétfő, 18:00
Hankó Balázs
kultúráért és innovációért felelős miniszter
Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Csütörtökön még nagyot emelkedtek az európai részvénypiacok, történelmi csúcsra emelkedett a német tőzsde, pénteken viszont lefordulás jött, főként az autóipari részvények árfolyama esett nagyot, miután profitfigyelmeztetést adott ki a Mercedes-Benz. Az európai hangulatromlást az amerikai tőzsdék is lekövették, mérsékelt eséssel indult a pénteki kereskedés, nap végére azonban a csütörtöki záróérték közelébe értek a vezető amerikai részvényindexek..

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 20. 21:41
×
×
×
×