eur:
394.64
usd:
365.88
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: honvedelem.hu/hmzrinyi.hu

Benkő Tibor az ukrán határnál: jól bírják katonáink a feladattal járó terhelést

A Magyar Honvédség Keleti Pajzs 2022 feladatban részt vevő, Kelet-Magyarország több térségében szolgálatot teljesítő katonákat látogatott meg Benkő Tibor honvédelmi miniszter vasárnap.

A látogatás első állomása a Magyar Honvédség Előretolt Vezetési Pontjának helyszíne volt, ahol a honvédelmi tárca vezetője a keleti országrészbe csoportosított erők és eszközök készenlétéről, feladatairól, illetve az aktuális ukrajnai helyzetről szóló tájékoztatót hallgatta meg. Mint ismert: a Magyar Honvédség kijelölt erői február 24-én érkeztek a térségbe, és azóta a folyamatosan erősödő magyar katonai jelenlét garantálja hazánk biztonságát - tudósított a honvedelem.hu.

A honvédelmi miniszter elmondta: a nap során a Keleti Pajzs 2022 elnevezésű feladatban részt vevő harccsoportokat keresték fel. A látogatás során meggyőződtek a katonák által végzett feladatok rendszeréről, felkészültségükről, elhelyezési és ellátási körülményeiről. Ezt követően az egyik határátkelőnél találkoztak a humanitárius segítségnyújtási feladatokban résztvevőkkel, köztük az ő munkájukat segítő katonákkal.

A határhoz közel telepített felderítési elemek megtekintése során Benkő Tibor hangsúlyozta:

jól látható, hogy az orosz-ukrán háború egy rendkívül intenzív módon zajló támadó hadművelet,

ami sajnos már - ha nem is olyan mértékben, mint Ukrajna keleti térségében, vagy Kijev környékén - Nyugat-Ukrajna területét sem kíméli, ugyanis a napokban ott is történtek rakéta- és bombatámadások. „A Magyar Honvédség katonái minden eshetőségre felkészültek és szükség esetén képesek azonnal reagálni annak érdekében, hogy Magyarországtól távol tartsák a fegyveres konfliktust, mert Magyarország nem sodródhat bele ebbe a háborúba, hiszen ez a magyar emberek érdeke” - emelte ki a honvédelmi miniszter.

Benkő Tibor leszögezte: „a feladattal járó terhelést jól bírják katonáink. Minden beosztásban – legyen szó vezetőkről, végrehajtó, kiszolgáló vagy biztosító állományról – lelkiismeretesen, odaadóan, nagy áldozatvállalással végzik feladataikat, amiért elismerés és köszönet illeti őket.

Elmondta még, hogy ha a helyzet tovább eszkalálódik, s ha Nyugat-Ukrajnában a háborús helyzet még közelebb kerül hazánk határaihoz, akkor újabb erőket csoportosítanak az ország keleti területeire.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×