eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Digitális Tudásközpont nyílt Nyíregyházán

Átadták a Digitális Jólét Program szakmai támogatásával és koordinációjával létrehozott Digitális Tudásközpontot Nyíregyházán, amely a robotika, a virtuális valóság, az automatizáció és a mesterséges intelligencia világát mutatja - közölte a városháza sajtószolgálata.

A már korábban is működő DJP Pontok tapasztalatait felhasználva hat vidéki városban - Nyíregyházán, Békésen, Kaposváron, Kecskeméten, Oroszlányban és Veszprémben - alakítanak ki 2,4 milliárd forintos beruházással ilyen tudásközpontokat - írták.

A nyíregyházi belvárosban létrehozott központ a helyi köznevelési és szakképző intézmények, civil szervezetek, felsőoktatási intézmények számára digitáliskompetencia-fejlesztő foglalkozások, képzések, szakkörök, workshopok, osztálykirándulások, tematikus táborok, pedagógustovábbképzések helyszínét biztosítja.

Az iskolák számára díjmentes foglalkozásokon a tanulók megismerhetik például a robotkutyát, kipróbálhatják, hogy milyen minirobotokat programozni vagy akár 3D-ben is tervezhetnek, nyomtathatnak kisebb ajándéktárgyakat és a virtuális valóság világába is betekintést nyerhetnek - olvasható a közleményben.

A karrierügyben a tudásközponthoz forduló fiatalok a legújabb karriertervezési diagnosztikai eszközök és szakértők által alkalmazott professzionális módszertanok segítségével pályaorientációs javaslatot kaphatnak; az intézmény emellett a fiatal felnőttek és az aktív idősebb korosztály számára is számos programmal készül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×