eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Az átjelentkezéssel szavazók, illetve a külképviseleten szavazók borítékjait bekeverik a választás estéjén fel nem bontott urnákba, és így számlálja meg a voksokat a szavazatszámláló bizottság a főváros 5. számú egyéni választókerületében, a VII. kerületi polgármesteri hivatalban 2018. április 14-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Fontos információk a szavazatszámlálóknak

A Nemzeti Választási Iroda kézikönyvvel segít.

Megjelentek a valasztas.hu oldalon a szavazatszámláló bizottságok (szszb) részére készített kiadványok, a Nemzeti Választási Iroda arra kéri a jelölőszervezeteket, hogy a kiadványban foglaltak képezzék részét a delegált tagok számára adott oktatási anyagnak.

Az NVI közleményében azt írta, az általános választásokat megelőző korábbi gyakorlathoz híven most is megjelentette honlapján a szavazatszámláló bizottságok feladatait részletesen tartalmazó kézikönyveit, és erről az idei választásokon induló jelölőszervezeteket elektronikus levél útján is tájékoztatta.

Az NVI arra kéri a jelölőszervezeteket, hogy a kiadványban foglaltak "képezzék részét a delegált tagok számára adott oktatási anyagnak", hiszen a közérthető és folyamatábrákkal illusztrált kiadványnak valamennyi szavazatszámláló bizottsági tag címzettje.

A kézikönyvek részletesen ismertetik a szavazatszámláló bizottság működését, a szavazás menetét, a mozgóurnás szavazás és a szavazatszámlálás módját.

Rendhagyó módon - tekintettel a koronavírus-járványra - a kézikönyv bizonyos vírusvédelmi intézkedésekre is kitér - tették hozzá.

A kiadványok a www.valasztas.hu oldalon tölthetők le.

Az NVI közölte azt is, a honlapon három szszb-füzet is megjelent. Külön kiadványban olvashatók a normál szavazókörök, az átjelentkezéssel szavazók számára kijelölt szavazókörök és az átjelentkezéssel és külképviseleten leadott szavazatok megszámlálására kijelölt szavazókörök szavazatszámláló bizottságainak szóló információk.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×